Sunday, March 11, 2012

Incidentet ne Maqedoni kerkojne pjekuri politike dhe te mos keqperdoren per interesa te ngushta

Pas incidenteve te fundit shqetesuese ne Maqedoni, LSI denon ashper
dhunen e ushtruar ndaj individeve te cdo etnie, duke bere thirrje per
qetesi dhe pjekuri qytetare e politike te te gjitha paleve.

Vleresojme angazhimin e autoriteteve maqedonase per hetimin e plote
dhe per ndalimin e shkaktareve te incidenteve te panevojshme etnike qe
synojne vetem ne prishjen e klimes se paqes dhe sigurise ne rajon.

LSI u ben thirrje gjithashtu te gjithe aktoreve politike ne te dy anet
e kufirit, por edhe pertej vendeve tona fqinje, te distancohen nga
keqperdorimi i incidenteve te tilla per interesa te ngushta politike.

Shqiperia dhe Maqedonia kane arritur nje bashkepunim te shkelqyer
gjate viteve te fundit, dhe asnje faktor qe acaron klimen miqesore,
nuk duhet toleruar, por duhet denuar.

Sot lipset durim, pjekuri dhe sens pergjegjesie nga te gjithe, per ti
sherbyer rikthimit te menjehershem te qetesise ne sherbim te
marredhenieve sa me te mira nderetnike dhe fqinjesise se mire mes
vendeve tona.

Ralf Gjoni
Sekretar Nderkombetar / LSI

No comments: