Tuesday, February 05, 2013

LSI ne Presheve: Po punojme per te ardhmen tuaj.
Shezai Rrokaj: Shqiperia ju mbeshtet per te drejtat tuaja legjitime. Perfaqesues te Levizjes Socialiste per Integrim, Prof. Dr. Shezai Rrokaj, Kryetari i LSI Tirane dhe Sekretari Nderkombetar i LSI Ralf Gjoni moren pjese ne Kuvendin e peste zgjedhor te Partise Demokratike Shqiptare (PDSh) ne Presheve. 

Me kete rast, Prof. Shezai Rrokaj pasi i falenderoi drejtuesit e PDSH per mikpritjen e ngrohte, uroi Kongresin dhe delegatet e PDSH si dhe Kryetarin e saj z. Ragmi Mustafa, duke percjelle pershendetjet me te ngrohta dhe vllazerore te LSI dhe Kryetarit te saj z. Ilir Meta, jo vetem per anetaret e PDSH por edhe per te gjithe shqiptaret e Lugines se Presheves. 

Prof. Rrokaj u shpreh se LSI dhe e gjithe Shqiperia mbeshtet plotesisht kerkesat dhe mbrojtjen e te drejtave te shqiptareve te Serbise, duke garantuar se qe  pas vizites se z. Meta ne Presheve ne vitin 2010, Tirana zyrtare ka qene dhe do vazhdoje te jete gjithnje e me prane vellezerve shqiptare te Lugines se Presheves. 

Profesor Rrokaj u shpreh: "Ne kete Nentor 100 Vjetori, ne kujtojme se historia nuk i ka perkedhelur shqiptaret, nje komb i ndare ne 5 shtete. Por sot kuptojme se shqiptaret ia kane dale, dhe sot ia dalin me mire se kurre, sepse kane ditur te punojne e te ndermarrin veprime qe i afrojne ata me Bashkimin Evropian, dhe ky duhet te jete prioriteti i te gjitheve, axhenda jone e perbashket evropiane". 

Gjithashtu Prof. Rrokaj theksoi se Lugina e Presheves ka moshen mesatare me te re nga te gjitha Komunat e Serbise. "Dhe kjo eshte nje pasuri e rralle, tha ai, nje brez te ri te cilin ne duhet ta edukojme me ndjenjat e fqinjesise se mire e ta pergatisim profesionalisht, sepse kjo eshte e vetmja rruge per te siguruar te ardhmen tone. Ndaj duhet ta arsimojme rinine e Presheves ne Universitet tona me te mira, dhe te sigurohemi qe Republika e Serbise t'i njohe diplomat e studenteve tane, ashtu sic njihen nga shume vende te tjera". 

Prof. Rrokaj tha se Shqiperia do ta mbeshtese Popullin e Lugines se Presheves, duke lobuar fuqishem prane qeverise se Serbise, permes projekteve te drejtperdrejta nga Tirana ne fushen e arsimit, shendetesise dhe investimeve, si dhe permes punes prane organizmave nderkombetare ku Shqiperia perfaqesohet zyrtarisht me te drejta te plota. 

Ne perfundim, Prof. Rrokaj permes nje gjesti simbolik, i dhuroi nje kopje te Abetares mbarekombetare, ne cilesine e bashkeautorit, Kryetarit te Komunes se Presheves dhe Kreut te PDSH z. Ragmi Mustafa.

No comments: